Rastusa

Novosti

Djelo nezavisnih autora iz Doboja

Nova mikromenadžmentska igra za Facebook po imenu "Twisted Rock Manager"

Novosti / 22. 05. 2012

Novosti

Grupa programera i dizajnera iz Doboja prije nekoliko dana objavila je prvu bosanskohercegovačku mikromenadžmentsku igru za Facebook po imenu "Twisted Rock Manager". Radi se o casual simulaciji upravljanja bendom, a to što je ona dostupna samo preko ove društvene mreže ne treba da vas navede na pomisao da je prejednostavna – ona, naime, sadrži zavidan broj opcija i poprilično kompleksan gameplay po uzoru na mnoge visokobudžetne mikromenadžmentske naslove.

Za početak, potrebno je da izaberete članove benda (karikature Larsa Ulricha, Paula McCartneya, Slasha i drugih) koji imaju svoju cijenu i mentalne atribute kao što su kreativnost i karizma, te podatke o tome koliko je ko dobar u sviranju solo gitare, bas gitare, bubnjeva i pjevanju.

Svaki od njih ima svoje svoje mišljenje o bendu, te svoju ideju o tome kako on treba funkcionisati i šta treba svirati – također im možete prilagođavati izgled i kupovati nove instrumente, a sve s ciljem povećavanja njihove reputacije. Kao i u stvarnosti, glavni izvor zarade će vam biti koncerti, a na njima ćete, pak, najbolje proći ukoliko pravite svoje pjesme. Prilikom ove zadnje aktivnosti potrebno je izabrati pisca pjesme i navesti njen naslov, koji će se poslije pojaviti na Facebook top listama, pa pazite da ne budete previše nekulturni... ili nemojte, hehe.

Budući da je moguće podesiti gotovo svaki aspekt upravljanja bendom, na izboru imate i spisak lokacija, što skupih, što jeftinih, gdje će grupa svirati koncert ili vježbati za njega. Njihov nastup zatim možete gledati, pri čemu ćete svjedočiti jednom drugom pozitivnom iznenađenju – muziku, koja je usput rečeno odlična, odsvirali su lokalni bendovi (Korak 2, Zero Sphere), te autori naglašavaju da je igra otvorena i za druge zainteresovane bendove iz Bosne i Hercegovine, kao i regiona.

Sve navedeno je samo vrh ledenog brijega i potrebno je da sami istražite igru kako biste vidjeli sav njen potencijal i fantastičan izbor gameplay opcija koje imate na raspolaganju. Štaviše, Twisted Rock Manager se trenutno nalazi beti, tako da neke planirane opcije još uvijek nisu dostupne – naprimjer, do izlaska iz bete, autori namjeravaju ugraditi i interakciju sa bendom tokom njihovih nastupa i vježbanja.

S obzirom na to da je Twisted Rock Manager usmjeren ka casual publici koja želi nečim na nekoliko minuta razbiti monotoniju posla ili nekih drugih obaveza, određeni zadaci, poput čekanja na termin održavanja koncerta ili komponovanja originalne pjesme vaše grupe, traju i po sat vremena, što nažalost nije moguće skratiti. Ipak, ukoliko odete za svojim poslom i nešto propustite, uredno ćete biti obaviješteni o tome putem maila – recimo, kako je prošao koncert i koliko ste zaradili.

I konačno, bez obzira na karikaturni grafički stil, gameplay u ovom čudu je vrlo zreo i ima dobru osnovu da ljubiteljima mikromenadžmentskih simulacija navuče osmijeh na lice.

Autori igre su Mladen Stevanović (programiranje), Ognjen Krivokapić (ilustracija i dizajn interfejsa) i Nenad Stojanović (animacije).

Twisted Rock Manager se nalazi na ovom linku, besplatan je, a za igranje vam je, naravno, potreban Facebook profil.

Napisao / dobojcafe.com

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme