Rastusa

Novosti

Otvoren rekonstruisani terapijski prostor

Predsjednik Srpske otvorio rekonstruisani terapijski prostor “Banje Vrućice”

Novosti / 24. 05. 2012

Novosti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik otvorio je danas rekonstruisani terapijski prostor u teslićkom Zdravstveno-turističkom centru “Banja Vrućica”, za šta je ovaj centar izdvojio četiri miliona KM vlastitih sredstava.

Dodik je naglasio da je za potpunu rekonstrukciju preostalog dijela Zdravstveno-turističkog centra potrebno obezbijediti još 10 miliona KM i na taj način završiti ovaj referentni centar, ne samo u lokalnom, već i u regionalnom smislu.

Veoma je važno da je ovaj kolektiv opstao u teškom vremenu i nastavio razvoj kvalitetnim sredstvima, te rekonstruisao veći dio objekata”, ocijenio Dodik.

On je naglasio da ovo predstavlja doprinos razvoju opštine Teslić s obzirom da je to jedna od najvažnijih strateških djelatnosti ove lokalne zajednice.

Dodik je poručio da će institucije vlasti Srpske uvijek podržati slične projekte.

On je podsjetio da je nedavno za rekonstrukciju Hotela “Kardial” Zdravstveno-turistički centar “Banja Vrućica” dobio pet miliona KM kredita Investiciono-razvojne banke Republike Srpske.

Direktor Zdravstveno-turističkog centra “Banja Vrućica” Dragan Bogdanić rekao je da će rekonstrukcija terapijskog prostora doprinijeti bržem razvoju “Banje Vrućice”, jer će se liječenje i rehabilitacija pacijenata vršiti u modernom centru.

Bogdanić je naveo da rekonstruisani prostor obuhvata površinu od 4.500 metara kvadratnih i da, osim kada, bazena i drugih sadržaja, posjeduje i ljekarske ordinacije sa najsavremenijom medicinskom opremom.

U rekonstrukciju terapijskog prostora u proteklih šest mjeseci uloženo je oko četiri miliona KM vlastitih sredstava i nije bilo zaduženja kod banaka, niti dobavljača”, rekao je Bogdanić.

Prema njegovim riječima, cilj u narednom periodu jeste da bude izgrađen akva-park, nešto čega još nema u BiH, a nakon toga slijedi nastavak rekonstrukcije preostalih hotela.

Načelnik opštine Teslić Savo Kasapović naglasio je da je ovo važan projekat s obzirom na to da je turizam veoma značajan za ovu lokalnu zajednicu. On smatra da je “Banja Vrućica” stožer oko koga treba vezati seoski, planinski i vjerski turizam.

Povećanjem broja gostiju u `Banji Vrućici` nakon rekonstrukcije Hotela `Kardial` i sada terapijskog prostora veći je priliv novca, što poboljšava privredu”, rekao je Kasapović.

On je naglasio da je za “Banju Vrućicu” vezana i budućnost teslićke poljoprivrede, jer poljoprivrednici imaju gdje da prodaju proizvode, zbog čega ovaj uspješni teslićki kolektiv ima neprocjenjiv značaj za Teslić. Srna

Napisao / capital.ba

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme