Rastusa

Novosti

Rješenje vodosnabdijevanja od velike važnosti

Vodosnabdijevanje za područje Čečave, Rastuše, Ukrinice, Radnje i Osivice

Novosti / 03. 06. 2012

Novosti

Načelnik opštine Teslić Savo Kasapović rekao je da je veoma važno riješiti pitanje vodosnabdijevanja za područje Čečave, Rastuše, Ukrinice, Radnje i Osivice, koje bi se priključilo na gradski vodovod.

"U Pribiniću će biti urađen veliki bazen, a u Buletiću najvjerovatnije Filter stanice", kaže on i najavljuje rješavanje pitanja vodozahvata za područje Lug Markovića, gdje će biti izrađen novi projekat jer sadašnji ne daje garancije urednog snabijevanja vodom, kao i razrješenje pitanja sekundarne kanalizacione mreže na izbjegličkom naselju Malinjak.

Ove godine, dodaje, vjerovatno će početi procedura ozbiljne pripreme izgradnje glavnog gradskog kanalizacionog kolektora do prečistača.

"Studija koju je radila jedna renomirana kuća, a platila Evropska komisija, predlaže nekoliko varijanti", kaže Kasapović uz ocjenu da je najveća i najprihvatljivija varijanta investicija od oko 18 miliona KM, gdje bi oko 9,1 milion KM bili grantovi.

Iz opštinskog budžeta biće finansirana i gradnja lokalnih puteva Žarkovina - Vitkovci, Blatnica - Očauš kroz Klam i Milan Polje - Mladikovine. "Nadam se da ćemo ove godine naći način da se put za Očauš završi u cjelosti, a vjerovatno ćemo napraviti i izlaz iz Očauša prema Maslovarama.

Biće to makadamski put, ali bez obzira na to, za tri mjeseca Očaušani će moći da idu prema Banjaluci preko Maslovara. To znači da će im put do Banjaluke biti skraćen za šezdesetak kilometara", pojasnio je Kasapović.

Kasapović je istakao da će veoma brzo biti riješeno i pitanje LED rasvjete koja će biti urađena u centru grada, kao i u Buletiću i Jelića potoku, a u fazi izrade je i projekat za Ružević.

Punjenje budžeta u prva tri mjeseca je, kaže Kasapović, zadovoljavajuće i očekuje značajno poboljšanje u prikupljanju neporeskih prihoda.

"Mislim da ćemo u ovoj godini značajno povećati neporeske prihode, posebno naplatu takse za posječeno drvo, jer će Javno preduzeće 'Šume Republike Srpske' izmiriti veći dio obaveza prema opštini", naglasio je Kasapović.

Teslićki načelnik napominje da je ukupno zaduženje opštine ispod 4,5 miliona KM i da je ova lokalna zajednica u stanju da se može značajno kreditno zadužiti za razrješavanje većih kapitalnih projekata.

Napisao /teslic.ba

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme