Rastusa

Novosti

Poboljšavanje života stanovnika Đulića

Teslić: Poboljšavaju se uslovi života stanovnika Đulića

Novosti / 05. 06. 2012

Novosti

Opština Teslić je u protekle četiri godine učinila dosta napora na igradnji infrastrukture u prigradskom naselju Đulići kako bi poboljšala uslove života oko 5 500 stanovnika, među kojima je veliki broj izbjeglih i raseljenih koji su se skrasili na ovom prostoru, kažu u opštinskom Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove.

U tom periodu za realizaciju projekata iz opštinskog budžeta izdvojeno je oko 850.000 maraka, a ulagali su i sami mještani, kao i Vlada Republike Srpske iz Razvojnog programa.

Na području Đulića gradi se glavni kolektor fekalnih voda, dužine oko četiri kilometra, i planirano je da radovi budu završeni do kraja juna kako bi se pristupilo pripremi dokumentacije za izradu sekundarne mreže. Ovim projektom trebalo bi da bude obuhvaćeno oko 4.000 stanovnika.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za stambeno-komunalne poslove Dragiša Kovačević rekao je Srni da bi do kraja jula trebalo da bude završena izgradnja pješačke staze sa rasvjetom, dužine 1 786 metara.

Kovačević kaže da je već urađen dio rasvjete u dužini od 870 metara, a u okviru tog posla osvijetnjen je poligon osnovne škole. "U Đulićima je u protekle četri rekonstruisana osnovna škola, dograđeno je šest novih učionica i izgrađena je fiskulturna sala sa 300 sjedišta“, dodao je Kovačević.

Na ovom području riješeno je pitanje odvoda oborinskih voda na u izbjegličkom naselju Kruškovice, sanirana je obala rijeke Mala Usora čime je spriječeno klizanje i erozija zemljišta, a za asfaltiranje je pripremljeno tri kilometra puta od Jovičića i Dolića i kroz Šimiće.

"Ovoj mjesnoj zajednici gravitira veliki broj lokalnog stanovništva i izbjeglih i raseljenih lica i projekti, koji se realizuju, doprinose boljem životu građana na tom području", ističe Kovačević i dodaje da su na Đulićima napravljene i tri kuće za romske porodice.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Đulići Nedeljko Dakić (rodom iz Rastuše) kaže da su izgradnja primarnog kanalizacionog voda koji spaja Gornji Teslić sa Barićom i pješačke staze do grada goruća pitanja za stanovništvo koje živi u ovom prigradskom naselju.

"Ta staza je neophodna zbog saobraćajne bezbjednosti stanovnika, jer kroz naselje prolazi magistralni put prema Banjaluci", ističe Dakić i dodaje da se nada da će ovi poslovi biti završeni do kraja građevinske sezone.

Najveći broj izbjegličkog stanovništa, koji je novi dom izgradio na području Teslića, živi u Đulićima u šest naselja – Malinjak, Vukovača jedan i dva, Brijestovi i Kruškovice jedan i dva.

Napisao /teslic.ba

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme