Rastusa

Novosti

Očuh htio da zakopa leš pastorke u njivu

Medin Huseinović (21) iz sela Đulići, kod Teslića, nakon što je brutalno ubio sedmogodišnju pastorku, planirao je da njeno tijelo zakopa u njivu pored kuće

Novosti / 13. 06. 2012

Novosti

Medin Huseinović (21) iz sela Đulići, kod Teslića, nakon što je brutalno ubio sedmogodišnju pastorku, planirao je da njeno tijelo zakopa u njivu pored kuće, u čemu su ga podržali svi ukućani osim majke nesretne djevojčice, potvrdila je Dana Huseinović, bliska rođaka osumnjičenog ubice.

"Majka je prvo pristala na taj plan, a kada je Medin izašao iz kuće, otrčala je u kupatilo, zaključala se i pozvala policiju", ispričala je Dana, opisavši svog rođaka kao nasilnog čovjeka sa kojim se niko nije slagao.

Ona je navela i da je djevojčica stalno dobijala batine od svog očuha, a "razlog nije ni bio bitan".

"Nije volio tu curicu, jer nije bila njegova. Govorili su čak i da je pošalju u dom. Jednostavno se htio riješiti djevojčice", rekla je Huseinovićeva.

Ispričala je kako je u noći ubistva sve vrijeme gorjelo svjetlo u kupatilu kuće u kojoj se dogodio zločin, te da se u nekoliko navrata čuo plač nesretne djevojčice.

Iako su juče bili u kući, majka ubijene djevojčice Adisa, njezina svekrva i svekar Fadil zaključali su kapiju i nisu otvarali vrata.

Okružno tužilaštvo u Doboju juče je zatražilo određivanje jednomjesečnog pritvora za Huseinovića i to zbog bojazni da će uticati na dalju istragu, ometati postupak i da će njegovo puštanje na slobodu ozbiljno poremetiti red i mir.

Ljubomir Curkić, specijalista sudske medicine, izjavio je juče da je nesretna djevojčica preminula usljed teških povreda vitalnih organa.

"Djevojčica je imala podlive po cijelom tijelu, posebno u predjelu stomaka, koji su naneseni udarcima nogama i šakama. Obdukcija je utvrdila rascjepe jetre i crijeva", dodao je Curkić.

Naveo je i da je tokom obdukcije otkrio nekoliko povreda, posebno u predjelu rebara, a koje ukazuju da je djevojčica bila zlostavljana i u ranijem periodu.

Podsjetimo, policija je u ponedjeljak rano ujutro uhapsila Huseinovića, osumnjičenog da je na smrt premlatio sedmogodišnju pastorku.

Iz policije je saopšteno da je djevojčicu premlatio nogama i šakama po cijelom tijelu, a na kraju ju je odnio u kupatilo i polijevao vodom da se osvijesti.

Ukućani su odmah stali u odbranu osumnjičenog i policiji tvrdili da je djevojčica pala i udarila se glavom od kadu, no dokazi da se radilo o brutalnom ubistvu su ipak bili jači.

Božica Đurić, Bojanka Đukić i Leksija Nedić, komšinice Huseinovića i mještanke Đulića, kod Teslića, jednoglasno tvrde da je malena djevojčica zlostavljana više mjeseci, ali da niko od ukućana nije htio zaustaviti Medina u bolesnom iživljavanju.

"Došli su u Đuliće prije dvije godine, a majka i nesretna djevojčica su došle prije sedam mjeseci. Rijetko kada smo i vidjeli tu djevojčicu napolju. Znali smo da mu ta djevojčica smeta, ali da će je premlaćivati, a da majka ne učini ništa, pa to je van svake pameti. Samo jednom, i to u maju ove godine, primijetila sam djevojčicu kako tetura, kao da je bolesna ispred kuće i to je jedini put da sam je vidjela", ispričala je Božica Đurić.

Leksija Nedić navodi da ih buka iz kuće Huseinovića kobne noći nije ni začudila jer je to bila normalna pojava.

"Ma, nema noći od kada su se doselili u te tri kuće da se ne tuku između sebe, pa onda neko od njih pozove policiju. Kobne noći isto smo čuli galamu, ali kada smo vidjeli žute trake oko kuće, kantu sa krvavom odjećom, te majku koja je vikala da su joj ubili djevojčicu... Sjećam se da joj je jedan policajac na to odgovorio: 'Zašto nas nisi zvala odmah'", ispričala je Nedićeva.

Ono što je prema priči komšija najtragičnije jeste da Centar za socijalni rad u Tesliću i pored silnih prijava o nasilju u porodici Huseinović nije posjetio ovu porodicu kako bi provjerio da li u njoj žive djeca.

"Nismo nikada otišli u tu porodicu i nemojte nas ništa ispitivati o tome", odgovorili su juče "Nezavisnim" u ovom centru i spustili slušalicu.

Napisao / NEZAVISNE

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme