Rastusa

Rastusa Novosti

Otvaranje asfaltnog puta u Rastusi

240.000KM za putnu mrežu u mjesnoj zajednici Rastuša

Rastusa Novosti / 12. 12. 2011

Otvaranje Puta u Rastusi

Otvaranje asfaltnog puta u gornjoj palanci

Na području mjesne zajednice Rastuša, načelnik opštine Teslić Savo Kasapović,presjecanjem vrpce zvanično je pustio u promet dvije asfaltirane dionice ukupne dužine oko 2.400 metara za čiju izgradnju je utrošeno oko 240.000KM.

Naime, riječ je o dionici puta u zaseoku Gornja Rastuša dužine 1400m za čiju izgradnju su objedinjena sredstva Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS, kao i dionice u zaseoku Rijeka, na putu Čečava – Stanari dužine oko 1000 metara za koju je izdvojeno 100.000KM. Tim povodom, načelnik opštine Teslić, Savo Kasapović pojasnio je, da jedan od asfaltiranih putnih pravaca (u zaseoku Rijeka) sadržan u skupštinskom programu kapitalnih investicija odnosno Programu izgradnje i održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva. Kasapović je istakao, da ostaje još manje od jednog kilometra neuređenog puta na pomenutom putnom pravcu, kako bi opština Teslić u potpunosti bila spojena asfaltnim putem sa opštinom Doboj.

U pogledu druge dionice, Markovići – Subotići dužine 1424 m Kasapović je rekao, da je riječ o zajedničkoj investiciji Ministarstva – Jedinice za implementaciju projekata u poljoprivredi IFAD-a i Opštine Teslić u vrijednosti oko 140.000KM. "To je put koji se nalazi u blizini pećine Rastuša za koju postoji veliko interesovanje i vjerovatno će dobrim dijelom, pored stanovništvu, služiti i podizanju kvaliteta turističke ponude" – zaključio je Kasapović.

Otvaranje Puta Rijeka

Dionica asfaltnog puta u donjoj palanci

Dakić Saša, predsjednik savjeta mjesne zajednice Rastuša, smatra da asfaltirana dionica u zaseoku Rijeka ima veliki značaj za ovo područje gdje živi oko 1000 stanovnika, odnosno oko 360 domaćinstava. "Ovo je za nas velika stvar, što je najbitnije ljudi su veoma zadovoljni, s obzirom na to da smo ranije imali veoma lošu putnu komunikaciju"- rekao je Dakić.

Blagoje Radić, predsjednik građevinskog odbora MZ Rastuša, je rekao da asfaltirana dionica u zaseoku Gornja Rastuša predstavlja veliku stvar za stanovništvo i predstavlja veliki podstrek da se stanovništvo zadržava na ovim prostorima jer prijeti opasnost od iseljenja ukoliko ne bude ulaganja u infrastrukturu. "Nadamo se da će se nastaviti dalja izgradnja ove dionice jer u neposrednoj blizini puta nalaze se i rastuške pećine koje imaju velike potencijale u pogledu razvoja turizma, a takođe uz to je vezana i poljoprivredna proizvodnja, što bi trebalo rezultirati boljim uslovima za život mještana Rastuše" – rekao je Radić.

Napisao / www.teslic.ba

  • Rade Stjepanović Poezija Ledine
  • Rade Stjepanović Poezija Obojene Boje i Ja
  • Stolarija Dakić
  • Kucni Majstor Slavisa Djukic
  • Planinarsko Drustvo Vizant
  • Cecava
  • Either Or App
  • Ljeb Info
  • Disko Bar Boki
  • Rade Design

previous

SEPTEMBER 2015

next

free counters
Close
Facebook
Twitter
Main Navigation

Rastuša Vrijeme